25 Kasım 2012 Pazar

Gülümseyin Ben Geldim


Blog alemine atıldım hadi BİSMİLLAH diyerek ilk yazıma başlayayım.

Ne hakkında yazacağım... K-Pop olsun isterdim ama hayır,şimdi bunun hakkında yazmamalıyım.İlk yazım daha faydalı şeyler üzerine olmalı :D

Kendinizi hiç uçurumun kenarından atlayacakmış gibi hissettiniz mi ? yada 'Hiçbir şey hissetmediğinizi' hissettiniz mi ? evet kulağa belki komik geliyordur ama insan 'hiçbir şey' de hissedebilir.



Şu son günlerde işte kendimi son derece böyle hissediyordum,taaki bir arkadaşımın ''Ben senin derdinin çaresini biliyorum.Yapman gereken tek şey 'Ağlamak',Allah'a dua edip 'Ağlamak',Kur'an okuyup 'Ağlamak',namaz kılıp 'Ağlamak''' demesiyle kendime geldim.Ne güzel söylemişti arkadaşım,gerçekten ne büyük bir çareydi bu.Yaptım mı peki ? malesef henüz yapamadım ama aklıma ok gibi saplı bu.Henüz yapamamış olsamda,inanın bunları söylerken bile kalbim bir ferahlıkla doldu.

İşte bende geçenlerde bu yüzden şunu düşündüm; ne kadar şanslıyız, yalvarıp yakarabileceğimiz,içimizi döküp sonsuz bir huzura kavuşabileceğimiz bir Rabbimiz var.Önceden çok düşünürdüm,insanlar her şeyleri varken,müthiş mülk sahibiyken nasıl olurda kendi canlarına kıyarlardı; ama işte bunu sizde kendinizde hissetmeden anlayamıyorsunuz.Bazen rutin hayattan,bazen aşk acısından,bazen de en sevilen kişinin kaybından...intihar için nedenler ardı arkasına sıralanır gider böyle.Ama yaşamak Rabbimizin bize verdiği en büyük nimetlerden birisidir.Düşünebiliyor musunuz ? Ya hiç dünya'ya gelmemiş olsaydınız ! Düşünemezsiniz öyle değil mi çünkü düşündükçe dehşete kapılırsınız.

Coco Cola'nın yeni reklamını hiç izlediniz mi ? 
Ben izledikçe mutlu oluyorum (gerçi böyle bir reklamı Coco Cola gibi hiç uygun bulmadığım bir firmanın yapması canımı sıkıyor ama neyse), gerçekten bu tür videolara çekilmeli ve gösterilmeli,nereye kadar 'O cinayet senin, bu polemik benim',insanın yaşam şevkinide kırıyor bu olumsuzluklar.

Bir haberde okumuştum ''Gülen insan,gülmeyen insana göre daha sağlıklıdır çünkü gülmek stres hormonlarını azaltıp, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendiriyor''. Evet bu yüzden hep gülmenizide ayrıca tavsiye ediyorum. Bknz: Saba Tümer'in elinde mendiliyle burnunu fırt fırt çektiğini kaç kere gördünüz ? :D

Gelelim tüm bu yazılanlardan çıkarılması gereken derse;
Eğer içinizde benim gibi YGS stresinden (ev,dershane,okul 3'lüsü arasında sıkışıp kalmış olanlarınız) muzdarip olanlarınız varsa yada başkaa şeylerden dolayı içi sıkıntılı olanlarınız varsa  ,arkadaşımın bana verdiği tavsiyenin aynısını sizlere tavsiye etmekteyim.Eğer tüm samimiyetinizle bunları yaparsanız evvelAllah bu iç sıkıntınızdan kurtulursunuz.

Ve gülümsemeyi asla unutmayın :)